Opstellingen zijn bijna magisch, heel mooi en soms zeer intensief om mee te maken. Het geeft je precies dat wat je op het moment nodig hebt. Het is dynamisch, een woord dat aangeeft dat er een energetisch veld is dat wordt gezien. Daar is een bewustzijn die tevoorschijn komt zodat het kan worden begrepen en herstelt, vaak ontspant zeggen ze dan. Bewustzijn is in dit geval het groter geheel zien waarbij jij een spil in bent. Je hebt een vraag of een probleem dat helder wordt en bij bewustzijn veranderd deze ten goede, het heelt als het ware.

Bij mij komt er dan nog een dimensie bij. Het is het hiernamaals dat meehelpt. Zij zeggen mij veel wanneer ik het begeleid. We kunnen in groepen veel. Het is zo bijzonder. Ik vind het een geschenk.

Ik doe ook opstellingen voor één persoon. Dan zijn er persoonlijke vraagstukken die men wil onderzoeken. Vaak heb je dan ook echt iets wat je kunt bereiken. Zo mooi!

Het spirituele is dat je veel krijgt van het hiernamaals. Eigenlijk precies dat wat jij op dat moment nodig hebt of aankan. Voor families heb ik dus eigenlijk hetzelfde. Daar is de dynamiek ook erg bijzonder. Het houdt veel meer in dan je denkt. Kan je dat? Heel interessant hoor.

 

Geschilderde penselen gemaakt door Flávio Arceto