Leven vanuit liefde, wat is dat eigenlijk? Voor mij is dat je authentieke zelf zijn. Iemand die dicht bij zichzelf is kan niet anders dan in liefde leven. Dicht bij jezelf zijn betekent dat je goed voor jezelf zorgt en jezelf liefhebt. Ik heb het dan niet alleen over uiterlijke verzorging maar ook het innerlijke. Innerlijke verzorging is zelfs belangrijker want iemand die innerlijk straalt heeft geen make-up meer nodig. De make-up is dan een metafoor voor de maskers die we opdoen. En het masker..? Dat is onze bescherming.

Welke maskers heb jij? Begrijp me niet verkeerd, het is heel normaal dat we verschillende maskers hebben. Maskers die ontstaan zijn uit onze jeugd of later. Ze hielpen ons om te overleven in moeilijke situaties en waarschijnlijk zijn ze nu ook nog actief. Actief om maar niet de pijn of emotie te voelen dat er wellicht onder zit. Of misschien willen we niet telkens herinnerd worden aan een nare gebeurtenis die we in het verleden hebben meegemaakt. Ook onze maatschappij helpt hier niet bij want het is not done om zomaar je emoties te laten zien. Dat wordt toch nog te vaak als zwak gezien. Hoe dan ook, maskers; iedereen heeft ze in meerdere of mindere mate.

Wat brengt dat liefdevol leven ons dan eigenlijk?
Simpel gezegd; geluk. Dicht bij jezelf zijn betekent dat je ook dicht bij je gevoel kunt komen. Want door je innerlijke verzorging is de ballast van oude emoties losgelaten en is er ruimte gecreëerd. Zo kun je weer helder voelen van wat er is op dit moment. Je kunt weer openstaan voor wat je innerlijk, je gevoel, je verteld.

Dit wil overigens niet zeggen dat je nooit meer verdrietig of boos zult zijn, maar wel dat je verlicht bent van de oude emoties. Verlicht zijn betekent dat oude, vaak zware energie, dat niet meer nodig is, is losgelaten. Dit geeft letterlijk ruimte en lichtheid en hoe meer je opruimt hoe lichter je wordt en hoe meer ruimte er komt.

En dan komt het mooie; er gaan dingen in je leven stromen want er is ruimte dat gevuld kan worden, zonder moeite. Zo kun je bijvoorbeeld voelen en weten wat goed voor je is en welk pad er is voor jou om te volgen. Zelfs misschien je levenspad, jouw doel hier op aarde. Je kunt je ziel horen, die tegen je zegt “dit is het, dit is wat ik wil, dit is de richting” en je voelt dat het echt is, in elke vezel van je lichaam. Daar heb je geen bevestiging voor nodig. Je hoeft het alleen nog maar te volgen. Langzaamaan ga je ontdekken wat je talenten zijn, misschien wel herinneren wat ze zijn. Talenten die tot nu toe verborgen waren omdat er simpelweg geen ruimte was om ze te zien. Talenten die precies passen bij het pad dat jij wil volgen in dit leven. Altijd wachtend in de luwte totdat je er klaar voor was.

Als je het principe van ruimte creëren toepast op alle gebieden van je leven; je werk, je relaties, je familie, dan kan het niet anders dan dat je steeds meer verbonden raakt met jezelf, je ziel, en in verbinding gaat leven. Doordat je de verbinding met jezelf versterkt, groeit de zelfliefde. En hoe meer liefde er is voor het zelf, hoe meer liefde je kan geven aan je geliefden, de natuur en dieren. In liefde leven; zo zou het kunnen zijn.

Hoe creëer je ruimte in vier stappen?
De kunst is natuurlijk om te weten hoe je ruimte kunt creëren voor jezelf. Allereerst kan ik je vertellen dat het een cyclus is. Oude energie wordt losgelaten, nieuwe energie wordt gecreëerd. Zo kom je in een flow terecht die jouw leven creëert. Het is een proces dat je hele leven doorgaat en jij bent degene die stuurt en het tempo aangeeft. Het gaat erom dat je stilstaat bij je emoties, ze uit de onderdrukking haalt en de ruimte geeft die nodig is om zo weer in balans te komen met jezelf.

1. Onderzoek je masker
Een mooi begin is om je maskers eens te onderzoeken. Hoe ziet jouw masker eruit? Hoe hou je deze in stand? Wanneer wordt het actief of is het er altijd? Hoe zou het voor je zijn zonder dit masker? Wat voel je dan?

2. Wat ligt eronder?
Welke emoties zijn gerelateerd aan het masker? Wat zijn je gedachten en waar in je lijf voel je de emotie? Is het groot of klein? Hoe beweegt de emotie in je lijf? Kun je er een naam aan geven? Is het verdriet, boosheid of misschien wel angst of iets anders? Voel het maar.

3. Laat de emotie er zijn
Voel en uit de emotie. Laat het er helemaal zijn, ervaar het. Uit je emoties, geef ze de ruimte die ze nodig hebben. Voel de emoties in je lijf. Geef je als het ware over aan je emotie. Huil, wees boos of misschien angstig, laat het gebeuren totdat je helemaal verstilt en de rust wedergekeerd is.

4. Laad weer op
Blijf nog even rustig liggen of zitten in de stilte. Geniet van deze verstilling. Nu je de zware energie hebt losgelaten kun je visualiseren dat er een liefdevolle energie vanuit je kruin je lichaam binnenkomt en deze vult en via je voeten naar buiten gaat naar de aarde. Je ziet, voelt of weet misschien dat een zuivere heldere witte energie je lichaam vult, een lichte, liefdevolle energie en daarmee zorgt dat eventuele restjes van zware energie uit je lichaam, via je voeten naar de aarde worden getransporteerd.

Geniet van wat je bereikt hebt. Doe rustig aan de rest van de dag en drink voldoende water om ook afvalstoffen te helpen afvoeren.

 

Toch hulp nodig?
Soms is de emotie zo groot dat je hulp nodig hebt bij het verwerken ervan. Soms zijn er patronen en/of blokkades die inzicht nodig hebben om te kunnen veranderen of los te kunnen laten. We kunnen veel alleen doen maar soms hebben we toch hulp nodig. Heb jij hulp nodig? Neem dan contact op met mij, ik help je er graag bij!